-
پنجشنبه, ۲۰ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۲۶ ق.ظ
-
۱۹۰

در مرکز شهر دزفول و در نزدیکی خیابان طالقانی فعلی دزفول ، مرکز محله شاه رکن الدین قرار گرفته است. این محله کاملترین مجموعه محله های قدیمی دزفول را داراست که هنوز همه عناصر آن باقیمانده است . آرامگاه شاه رکن الدین با گنبد زیبای آبی رنگ و فضای سبز زیبا ، همچون نگینی سبز در بافت قدیم شهر خودنمایی می کند. بنای اولیه بقعه مربوط به دوره تیموری و در دوره های مختلف بازسازی شده و به شماره ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
در کنار بقعه شاه رکن الدین یک مسجد قدیمی و حمام تاریخی شاه رکن الدین با معماری بسیار زیبای آجری خاص دزفول که مربوط به دوره صفویه است و در سال های اخیر توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول بازسازی شده و به شماره ۸۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
بقعه شاه رکن الدین
همچنین مدرسه علمیه شاه رکن الدین که در گذشته محل تحصیل طلاب بوده، در مجاورت این آرامگاه با نمایی آجری به چشم میخورد که بخشی از ساختمان آن کاشیکاری شده است . در خصوص صاحب مقبره شاه رکن الدین ،معروف است که دارای کراماتی بوده و مورد احترام اهالی شهر و روستاهای اطراف قرار گرفته است. در تذکره دزفولى آمده است که على المشهور الملقب به شاه رکن الدین که در سمت مشرقى محله صحرابدر از محلات نعمتى خانه دزفول واقع شده … به چهارده واسطه به حضرت موسى بن جعفر(ص) منتهى میشود.